Новини

5 безпечних вправ, якщо болять коліна

5 безпечних вправ, якщо болять коліна

Біль у колінах може мати різний характер і виникати з різних причин. Необов'язково це спортивна травма, існують інші захворювання м'язів, кісток, суглобів, хрящів. Якщо біль набув хронічного характеру або він гострий, важливо звернутися до лікаря, щоб своєчасно поставити діагноз і розпочати лікування.

Але хворі коліна ще не привід залишати вправи. Особливо, якщо на кону серйозне змагання або Ви прагнете підтримувати себе у формі. Так, деякі заняття стають недоступними, але є альтернатива.

Якщо лікар дав добро на заняття, можна приступати до зміцнення колінних суглобів та м'язів. Правильно обраний підхід подарує їм додаткову гнучкість та витримку. При болях інтенсивні заняття спортом рекомендовано замінити на вправи, виконання яких не чинить надмірного тиску на суглоби.

П'ять безпечних вправ:

  1. Ходьба з еспандером на щиколотках. Виконується в положенні стоячи, одягнувши широку гумку на обидві щиколотки. Ноги на ширині плечей, розтягнути еспандер. Спостерігаючи за положенням колін, щоб не заверталися всередину, повільно крокувати убік, розставляючи ноги. Вправа допоможе стабілізувати коліна, зміцнює сідничні м'язи.
  2. Сідничний місток. Виконується зі становища лежачи на спині. Ноги на ширині плечей зігнуті в колінах. Руки вздовж тулуба долоньками вниз. На видиху відривати від підлоги хребет, починаючи з крижового відділу та закінчуючи лопатками. На вдиху опуститись униз. Коліна дивляться нагору, в сторони не відхиляються. Вправа спрямована на зміцнення сідничних м'язів та біцепса стегна.
  3. Напівприсід біля стіни. Виконується з положення стоячи, притиснувшись прямою спиною, потилицею та сідницями до рівної стіни. Ноги трохи ширші за плечі, п'яти на дві стопи від стіни, носки злегка назовні; руки перед собою прямі чи на талії. Повільно згинати коліна, опускатися вниз, ковзаючи спиною по стіні до моменту, поки стегна не стануть паралельними до підлоги. Потім повільно підніматися на носки і залишатись у такому положенні до 30 секунд. Вправа допомагає зміцнити чотириголові, литкові та сідничні м'язи.
  4. Сходинка. Виконується зі становища стоячи перед сходинкою або степ-платформою. Висота - 20 см. Стати потрібно боком до піднесення, поставивши на нього хвору ногу. Підніматися та опускатися, згинаючи та розгинаючи ногу з хворим коліном. Повторити 5-10 разів. Якщо болять обидва коліна, робити по черзі. Вправа спрямована на зміцнення задньої та передньої поверхні мускулатури стегон.
Дата: 19.01.2023
×
Записатись до табору
×
Хочу у Viccourt Space